Velilerimize e-Güvenlik Eğitimi Verildi

Ortaokul Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Özge Türker tarafından ilkokul velilerimize e güvenlik eğitimi verildi. Eğitimde velilerin sorumluluklarını açıklayan öğretmenimiz aşağıdaki konulara dikkat çekti.

Ebeveynlerin başlıca sorumlulukları ;

• Okul Kabul Edilebilir Kullanım Politikalarını okumak, çocuklarını bu politikaya bağlı kalmaya teşvik etmek ve uygun olduğunca kendilerinin de bağlı kalmasını sağlamak.

• Çocuklarıyla çevrimiçi güvenlik konularını tartışmak, okulun çevrimiçi güvenlik yaklaşımlarını desteklemek ve evde uygun güvenli çevrimiçi davranışları pekiştirmek.

• Teknoloji ve sosyal medyanın güvenli ve uygun kullanımını modellemek.

• Davranışlarında, çocuğun çevrimiçi olarak zarar görme tehlikesi altında olduğunu gösteren değişiklikleri belirlemek.

• Okul veya diğer uygun kurumlardan, kendileri ve ya çocukları çevrimiçi problem veya sorunlarla karşılaşırsa yardım veya destek istemek.

• Okulun  çevrimiçi güvenlik politikalarının oluşturulmasına katkıda bulunmak.

• Öğrenme platformları ve diğer ağ kaynakları gibi okul sistemlerini güvenli ve uygun bir şekilde kullanmak.

• Yeni ve gelişmekte olan teknolojilerin getirdiği fırsatlar ve risklerle ilgili olarak kendi bilinci ve öğrenimlerinden sorumlu olmak.23-01-2023

Yayın: 23.01.2023 - Güncelleme: 23.01.2023 02:57 - Görüntülenme: 122