Kitabım, Eğlenceli Dünyam Projesinde Veli Eğitimi

Kuruculuğunu okulumuz öğretmenlerinden Leyla Açığ ve Mustafa-Gülsiye Külcü Anaokulu Öğretmeni Esra Baykara'nın yaptığı, eTwinning Kitabım Eğlenceli Dünyam (My Book,My Fun World ) projesi öğretmen ve velileri anlamlı bir eğitimde bir araya geldiler. Uludağ Üniversitesi Öğretim Görevlisi Hasan Er'in keyifli anlatımıyla "Mutlu Bir Çocukluğun İnşası ve Resimli Çocuk Kitapları " konuşuldu. Keyifli geçen buluşmada mutlu bir çocukluğun temelinde ailenin rolü, yapabilecekleri dile getirildi. Çocuk kitaplarının çocuk gelişimine etkisi, çocuklara kitap seçiminde nelere dikkat edilmesi gerektiği anlatıldı.

eTwinning Kitabım Eğlenceli Dünyam (My Book,My Fun World )Projesini ülkemizden 10 öğretmen ile Romanya'dan 3 öğretmenin işbirliğiyle yürütülüyor. Çocuklara erken yaşta kitap sevgisi kazandırma, sorumluluk alma,aldığı sorumluluğu yerine getirme,dil becerilerinin gelişimi, topluluk önünde konuşma gibi bir çok becerinin geliştirilmesinin yanı sıra ebeveynleri nitelikli  çocuk kitaplarıyla tanıştırmayı hedefleyen proje, okul aile işbirliğiyle başarılı şekilde uygulanıyor. Proje kapsamında çocuklar aileleriyle aldıkları hikayeyi, evde hazırlanarak ,sınıfta arkadaşlarına anlatıp etkinliklerini gerçekleştiriyorlar. Okunan kitapları sınıf kitaplığına hediye eden çocuklar tüm sınıfın farklı ve nitelikli çocuk kitabına ulaşmasına katkı sağlıyorlar.

06-11-202106-11-202106-11-202106-11-202106-11-202106-11-202106-11-2021

Yayın: 06.11.2021 - Güncelleme: 06.11.2021 01:31 - Görüntülenme: 200